top of page

Pjesmarrësit 2020 - 2021

Këto janë skedat informative për pjesmarrësit në Festivalin Europian të Këngës të viteve 2020 & 2021

arilena 2.jpg
2020 Arilena Ara - Fall from the sky

Shaj

jondia-maliqi-compressor-600x345.png
anxhela_edited.jpg
2021 Anxhela Peristeri - Karma

Karma

Skeda Informative:

Shaj

Këndon: Arilena Ara

Muzika: Darko Dimitrov & Lazar Cvetkovski Teksti: Lindon Berisha

Festivali i 58.të i Këngës në RTSH

Drejtuar nga: Alketa Vejsiu

Pallati i Kongreseve

Tirana/Albania  19,20 Dhjetor 2019

Finalja 22 Dhjetor 2019

Pjesmarrëse në Festivalit Europian të Këngës 2020 në Rotterdam të Vendeve të Ulëta (Holandë), por që për arsye të pandemisë Covid-19, u anullua dhe u shtye për nåe Maj të 2021. Kënga u përkthye në  anglisht dhe u shfaq në spektaklin, i cili u mbajt në vend të Festivalit Evropian.

Anglisht: Fall from the sky

Eurovision Song Contest 2020 u shtye për shkak të pandemisë Covid-19. 

Skeda Informative:

Karma

Këndon: Anxhela Peristeri

Muzika:Kledi Bahiti Teksti: Olti Curri

Festivali i 59.të i Këngës në RTSH

Drejtuar nga:Jonida Vokshi & Blendi Salaj

Pallati i Kongreseve

Tirana/Albania 21,22 Dhjetor 2020

Finalja 23  Dhjetor 2020

Pjesmarrëse në Festivalit Europian të Këngës i cili u zhvillohet më 18,20 & 22  Maj 2021 në Rotterdam të Vendeve të Ulëta (Holandë)  Kënga do të këndohet në shqip.

Shqip: Karma

Gjysëmfinale radhitet 10 - 112 pikë

Finale radhitet 21 - 57 pik

Italia fitoi  me këngën "Zitti e buoni" kënduar nga grupi Måneskin

2020

Fall from the sky

 

Words have cut me to the bone
And my heart is sinking like a stone
But I don't let it show
Barely take another breath
Though I'm suffocating here alone
I'll never let you know

[Chorus]
Fall from the sky
Always making me hold back my wings
When I'm destined to fly
I'm screaming inside
You can crush and break down my walls
But my heart will survive

[Verse 2]
You have made me doubt my faith
Hide the truth behind another lie
But you won't see me cry
I pray for you for all you've done
All the hurt that you leave in your wake
It's so hard not to break

[Bridge]
You think I'm better without a way to speak my mind
You think I don't wanna shout and that I'm terrified
Screaming inside
With nowhere to hide
You won't let me fly
Fall from the sky
As you hold back my wings

Karma

Zoti nuk ma fal!

 

Jeta si në përrallë më kish llastuar

Lart në qiell si një yll jetoja unë

Qeshja si e marrë kur ti rënkoje

E pashpirt, vetëm veten doja shumë

 

Zoti nuk ma fal

Bota mbi mua ra

Më ike ti, më ikën miqtë

As dritë nuk ka

 

Zoti nuk ma fal

T'thirra por zë nuk kam

Lotët mbledhur në dorë

Të ndryshkur janë

 

Se të kërkoja nëpër zemra bosh

Dhe e kuptoja asgjë nuk më josh

E vetme jam

Po, e vetme jam

 

Kur unë rënkoja, qeshje si i marrë

E meritoja unë të hiqem zvarrë

Fajtore jam

Po, fajtore jam

 

Zoti nuk ma fal

Bota mbi mua ra

Më ike ti, më ikën miqtë

As dritë nuk kam

 

Zoti nuk ma fal

T'thirra por zë nuk kam

Lotët mbledhur në dorë

Të ndryshkur janë

2021
bottom of page